Biografie Ephraim van IJzerlooij

Ephraim van IJzerlooij (1983) is allround cellist, componist en dichter. Zijn eindexamen Master of Music aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag is gewaardeerd met een 9, met onderscheiding voor de poëzie in zijn spel.

Ephraim volgde masterclasses bij Vladimir Perlin, Bernard Greenhouse, Menahem Pressler, Natalia Gutman, Yo Yo Ma, Shmuel Ashkenasi. Ephraim is een toegewijd kamermusicus; hij vormt het Duo Con Fuoco met violist Bob van der Ent. Met violiste Andrea Bentivoglio en pianist Paul de Boer vormt hij het Chiara pianotrio. Daarnaast werkt hij samen met pianist en componist Imke Jelle van Dam. In 2018 hebben zij een CD "Muzikale Verhalen" opgenomen met eigen composities. Naast het cellospelen schrijft Ephraim ook gedichten. In 2015 is er een bundel van hem (De Klank Van Stilte) uitgeven door boekscout.nl.

Ephraim is Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2006 werkte hij samen met componiste Sofia Gubaidulina aan de uitvoering van haar “Am Rande des Abgrunds”, onder meer tijdens de Cellobiënnale Amsterdam.

Ephraim heeft zich ook als cellodocent ontwikkeld. Hij heeft zich in 2014 aangesloten bij het muziekdocentennetwerk: vivaldimusiclessons.nl

Ephraim speelt op een cello gebouwd door Daniel Roye, 2004 te Amsterdam. Hij heeft dit instrument in 2013 aangeschaft met steun van het SEM fonds.